/Wayne Gretzky szintjén az Edmonton fiatal hokisai – videó

Wayne Gretzky szintjén az Edmonton fiatal hokisai – videó

Kt napon bell msodszor tallkozott egymssal az Edmonton Oilers s a Vancouver Canucks az NHL-ben, s vasrnap is a vendgcsapat gyztt.

Egy nappal korbban, Edmontonban a Vancouver jtszott eredmnyesebben, a legutbbi jtknapon viszont, utbbi csapat otthonban a nyugati fcsoport msodik helyn ll Oilers.

Connor McDavid lehet az a fiatal, akire az Edmonton drukkerei Wayne Gretzky ta vrnakForrs: AFP/2019 Getty Images/Codie Mclachlan

A mrkzst Leon Draisaitl dnttte el a harmadik harmad elejn, amikor a msodik – emberelnys – gljt szerezve 3-2-re mdostotta az llst, illetve, mint ksbb kiderlt, belltotta a vgeredmnyt. A kapus Mikko Koskinen 30 vdssel, Connor McDavid pedig kt glpasszal jrult hozz a sikerhez.

Draisaitl s McDavid is elrte mr az 50 pontot, ami nem mindennapi teljestmny, legutbb ugyanis az 1984/85-s idnyben fordult el, hogy a 30. mrkzs eltt kt Oilers-jtkos – Wayne Gretzky s Jari Kurri – ilyen eredmnyes volt.

A Minnesota sztlvsben mlta fell a Dallast, a dnt tallatot az 1000. NHL-mrkzst jtsz csapatkapitny, Mikko Koivu szerezte.

Jgkorong, NHL, a vasrnapi jtknap eredmnyei:
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 2-3
Minnesota Wild-Dallas Stars 3-2, sztlvs utn
Boston Bruins-Montreal Canadiens 3-1

Original Source

Digital marketing, sales and technology expert. Public speaker, and entrepreneur. Co-founder of Rapid Boost Marketing. Ali's Lifelong Goal is to help propel and market businesses. Ali brings out of the box thinking to the table because he believes what worked yesterday won't work tomorrow. For him the bottom line matters, but relationships matter the most. His passion is to connect with people and help them market their businesses. Connect with Ali on linkedIn or visit http://rapidboostmarketing.com